csütörtök, július 05, 2007

Ki a dugóból!?

Budapest rendőrsége ismét ki tett magáért! Ez még a korrupciónál is rosszabb, szerintem. Felhívást tettek közzé, hogy az állampolgár városlakó mondja meg, hogy hol van közlekedési dugó!
Mi evvel a problémám? Első olvasatra az ember örül, hogy a "nagy" rendőrség a "kis" állampolgárt bevonja mindennapi gondjai megoldásába, egy emberközpontubb rendőrségért. De gondoljuk csak el, mi lenne, ha a tűzoltóság megkérdezné a lakosokat, egy új lakópark átadása után, hogy milyen tűzoltóságot szeretne, hány szerkocsi, hány darus és még nem tudom micsoda, mert nem értek hozzá. Ez nem az én kompetenciám. Én adót fizetek, és az adómból alkalmazzanak, olyan szakértőket akik ezeket a kérdéseket korrektül megválaszolják. Jó munkájukkal pedig spórolnak számomra, mert nem ég le a házam, ill. nem pöfékelek el annyi benzint és károsítom a levegőt.
Tehát ne engem kérdezgessen a rendőrség hanem vagy önmagát, de ez ezek szerint nem lehetséges, mert akkor nem tenne fel ilyen kérdést, akkor az erre a feladatra létrehozott céget a Fővinformot.
És ha nincs adat sehol sem, akkor NE könyörgöm, ne embert küldjenek ki számolgatni a forgalmat, hanem építsünk forgalom számlálót és ez alapján intelligens központosított forgalom szervezést. Megérdemelné már ezt a város. Ilyen térképről nem is álmodom, amit a kocsiban ülve a telefonomon megnézhetek, amedig a rendőrség kommunikációs osztályán ilyen felhívások születnek.

Nincsenek megjegyzések: