kedd, május 01, 2007

Közterületfelügyelők álma, az én rémálmom

"Jogosítványaik korlátozással, de hasonlóak a rendőrökéhez. Ám kiszolgáltatottabbak, ezért régi vágyuk, hogy a paripa mellé fegyvert is kapjanak, a pénzről már nem is beszélve. A kék villogó és a sziréna is hibádzik még, pedig a bűnmegelőzésben is részt vesznek, s nemegyszer érik tetten a rossz fiúkat. Szívesen bázisát képeznék egy fővárosi önkormányzati rendőrségnek."
Ezt az idézetet a nol.hu-ról származik. De már korábban is össze futottam evvel a vágyukka: Világfájdalom (weltschmertz): Fotóiskola, fotóiskola!?

Ahhoz, hogy a közterület foglalását ellenőrizzék miért kell fegyver? Akkor én a saját magán területek (tulajdonom) védelmére szeretnék fegyvert. Mert a folyamatnak ez lesz a vége, először a "szürek" ruhások, majd a parkoló örök, mert lássuk be nem sokban különbözik az általuk végzett munka, majd az irdaházak biztonsági őrei, az iskola portásai...

A kék villogó meg minek? az alúljárói paprika árusok üldözésére, vagy a konténer szállítók IFAk üldözéséhez, vagy a nem megfelelő méretü utcai napellenzők üldözésére!

Fővárosi önkormányzati rendőrség?? Ha jól tudom van a BRFK! Budapesti Rendőr Főkapitányság. Ha nem vagyunk elégedettek a munkájukkal akkor nem egy újabb konkurens rendörséget kell létrehozni, hanem a mostanit átszervezni és/vagy a konkrét követelményeket megfogalmazni.

A rendőrség állományában betöltetlen állások vannak, miért közterületfelügyelőnek mennek miért nem rendőrnek, ha erről álmodnak? (Lehet, hogy nem felelnek meg a rendőrség elvárásainak? Ha ez igaz akkor miért kéne létrehozni egy kontra szelektált társaságból még egy rendőrséget?)

Épp most zajlik a BKV kiskirályságainak megszüntetése, onnan nem sikerül a Budapetsi honatyáknak tanulnia? (akkor miért kellene egy párhuzamos szervezetet létrehozni)?

Tételezzük fel a legjobbat, tényleg nem szándékuk létrehozni, de akkor miért ámítják szerencsétlen közterületfelügyelőket?