vasárnap, január 21, 2007

Az analóg halála sponsored by digitális


Az index.hu igen "gyorsan" reagált arra a gazdasági hirre, hogy a Forte bezárja kapuit. Igaz helyszini képriportal szolgál, amelyet köszönhetünk a MegaPixel -nek. A Forte is neki köszönheti a "végét", ha nem is közvetlenül. Pár év és a magánklinikák fogják pénzelni a dohánygyárakat, hogy legyen fizetőképes tüdőbeteg.

szombat, január 20, 2007

Média lejátszó


Hosszú idő óta gyülnek az mp3ak. Főleg a saját CD-k rippeléséből. És nem nagy odafigyeléssel történtek a taggelések. Igy káosz alakult ki kb 20 GBon :-). Most eljött az ideje a rendrakásnak. Mivel iPodvan ezért kézenfekvő volt az iTune. Megbukott. Nem vagyok képes a felületet kezelni, ez az én hibám, de az, hogy a cd borítok képét be tudjam illeszteni, meg kéne adnom a hitelkártya számomat (just for fun, hátha kedvem támad rendelni, de nem) már a registryből is kiirtottam. Újabb próbálkozás az operációs rendszer lejátszója a mediaplayer 11. Gyönyörű. Tényleg szép mozog jobbra balra, s mivel van médijacenter is gondoltam ez lesz a legjobb megoldás, s talán már az iPodot is kezeli. Tévedtem. a Zune-t igen de az iPodot nem, hát miért is tenné. Mindamellet az artworkök letöltése kisebb, de inkább nagyobb nehézségekbe ütközött. Még a gépen van. A Winamp is mint alapértelmezett mp3 lejátszó ott figyel a statusbárban (és issz a Kbokat), de valahogy mi nem jövünk ki, nem tudom, hogy miért de nem.
És eljött az éjj amikor egymásra találtunk a MediaMonkey meg én.
Alig bár MB az egész program, nem pörög és forog, de azt tudja amit kell. Katalogizál, szinkronizál és lejátszik. Az artworkok, pedik jönnek szélsebesen, minden kártyaszám nélkül. És az iPod, mint a kezesbárány engedelmeskedik neki. Tudom ajánlani másnak is. Megéri!

csütörtök, január 18, 2007

több mint 1000 néző

a viharvadász.hu-n a mai viharvárásban több mint ezren kattintottak, a jobb oldalon lévő képre. Köszönöm.

Az oldal letöltés meghaladta az 1 milliót!

péntek, január 12, 2007

A pohár fenekére néztem


DSCF3138, originally uploaded by smici27.

Hol van az a meleg nyár? Mindjárt itt a klíma változás, és télen is lehet majd ilyen képeket csinálni.

vasárnap, január 07, 2007

Panoráma kép az év 7. napján


szabadsag hid 2, originally uploaded by smici27.

szombat, január 06, 2007

Oldal fejlesztés

Az elmúlt napokban, több időm, és kedvem volt foglalkozni a webes rejtelmekkel. Ezt néha tapasztalhattátok is. Sőt még lesznek is problémák.
Sikerült integrálnom a Flickr.com-t, és ennek első példája a Töredék arctalansága amit a Flickrből postoltam. Hurrá!

google vs. skype

Azt, hogy ezen a blog-téren Skype nevet nem lehet a profilban megjelőlni, már rég tapasztaltam. Viszont a mai nap kívántam frissíteni a Skype adatlapomat, és az ott lévő @gmail.com e-mail címet nem fogadta el. Nem rosszúl gépeltem, hanem utálják egymást. Szép világ elébe nézünk!

Töredék arctalansága


arc
Originally uploaded by smici27.
Ide most valamilyen szövegnek kéne kerülnie, de még beta az egész. Igy csak szövegelek.

péntek, január 05, 2007

Dunai kalandok

Elég elgondolkoztató:




szerda, január 03, 2007

Ez az igazi ország IMÁZS

Ez a Canon USA oldalán található. Ritkán örülök így egy képnek :)